Inbraakbeveiliging

Wanneer de organisatorische en bouwkundige zaken van uw huis of bedrijf in orde zijn, en er toch nog een inbreker uw ruimte weet te betreden, is het fijn als u daarvan op tijd gewaarschuwd wordt. Op dat moment is een elektronisch alarmsysteem een onmisbare schakel van de inbraakbeveiliging. Eventueel aangevuld met een (bandit) mistgenerator. De alarminstallatie kan aangesloten worden bij een particuliere alarm centrale (PAC).

Een alarm kan zowel bedraad als draadloos worden aangelegd. Wij zorgen er voor dat uw alarm voldoet aan de van toepassing zijnde BORG normeringen. Als beveiligingsmaatregelen volgens de VRKI zijn uitgevoerd, verstrekken wij een certificaat of een opleveringsbewijs. Daarmee kunt u aantonen dat de juiste beveiliging is aangebracht. Verzekeraars vragen bij het bepalen van de verzekeringspremie in veel gevallen om dit certificaat.

Particulier
Heeft u huisdieren die vrij rond mogen lopen? Komt u meestal via de achterdeur of voordeur binnen? Zet u eerst uw fiets in de schuur voordat u het huis betreedt? Wilt u dat de schuur aangesloten is op het alarmsysteem? Wie mag er een code hebben van uw alarm? Wie zijn uw contactpersonen?

Inbraakbeveiliging is maatwerk, waarbij uw wooncomfort voorop staat.

Zakelijk
Wanneer u een bedrijf of andere organisatie heeft, zal de verzekering van u eisen dat u een alarminstallatie aan laat leggen. Op dat moment is het belangrijk dat u nadenkt of u één code voor al uw personeel wilt hebben of voor ieder personeelslid een eigen code. In dat geval koppelen wij de code aan de persoonsgegevens. U kunt controleren hoe laat het alarm aan- of uitgezet wordt en door wie. Ook voor uw bedrijf is het van belang dat u nadenkt wie er over een code mag beschikken en of u wilt dat er meteen actie door een beveiligingsbedrijf wordt uitgevoerd of dat u eerst zelf gaat kijken bij een alarmmelding.

Goede beveiligingsmaatregelen kunnen veel ellende voorkomen of beperken. Maar welke maatregelen zijn het meest geschikt? Dat hangt onder andere af van het inbraakrisico en uw persoonlijke wensen. Als VEB erkend Beveiligingsbedrijf gebruiken wij de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) voor bedrijven of woningen. Een methode die gebruikt wordt door de erkende beveiligingsbedrijven en verzekeraars waarmee het inbraakrisico van een pand meetbaar gemaakt wordt en vervolgens bepaald kan worden welke maatregelen nodig zijn om inbraak te bemoeilijken.